Боза Анет – една година по-късно 30

bbb2Днес се навършва една година откакто една августовска сутрин купих пет шишенца боза от магазина и случайно прочетох съдържанието.
Последва публикация в блога ми, а няколко месеца след публикацията бях привикан в III-то РПУ – Варна, за да си получа призовката по дело за клевета ведно с иск за 50 000 лв. обезщетение.

Собствениците на марката бяха решили, че устата ми трябва да бъде запушена, за да могат да си продават необезпокоявано пълния с консерванти и подсладители имитиращ продукт, на чийто етикет пише „боза“.

Една година по-късно собствениците на марката имат едно загубено дело срещу блогър, няколко хиляди – платени в българската хазна и същият вреден продукт с променен етикет.

Държа да знаете, че се опитах да вляза в контакт с тези хора чрез техния адвокат и силно се надявах те да променят състава на „бозата“ си и цялата история да има хепи енд, но срещнах категоричен отказ.
Направих всичко, което беше по силите ми, приятели. Писах, четох, мислих, плащах, спорех, обикалях по съдилища, но уви – не мога да променя системата сам.

Една година по-късно хората позабравиха случая, боза Анет все така е монополист на пазара и се продава със същия състав. Просто Е211, Е954, Е952, Е951 и Е950 са изписани с наименованията си: Натриев бензоат, Захарин, Цикламова киселина, Ацесулфам-К и Аспартам, а за забързаният сутрин човек е достатъчно да види, че на етикета няма Е-та.
Да си припомним хронологията на събитията:
1. Боза Анет – тумор за пиене
2. Бози: Бомакс, Наслада, CBA – още тумори за пиене
3. Към българските блогъри
4. Делото „Боза Анет срещу varnasummer“

20.08.2015

 
Pin It Добави в Svejo

30 коментара по Боза Анет – една година по-късно

  1. Pingback: Боян Георгиев – кандидат за кмет на район „Младост“, Варна / varnasummer

  2. Pingback: Варненец разказва в блога си: Боза „Анет“ – една година по-късно…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Публикувано в мислене с етикети , , . Постоянна връзка.