Бюрото към „Дирекция Социално подпомагане“ в район Младост, Варна 1

Уважаеми съграждани от район Младост, представям на Вашето внимание едно от бюрата на Дирекция „Социално подпомагане“- Варна и по-точно това, което се намира в кв. Възраждане до бл. 52, като преди това искам да ви запозная със задачите на Дирекцията:

Дирекция “Социално подпомагане” – Варна има за мисия да оказва подкрепа на лица и семейства от уязвимите социални групи за справяне с житейските трудности. Дирекцията работи по следните проекти:

– Национална програма от “Социални помощи към осигуряване на заетост”
– Национална програма за “Заетост и професионално обучение на хора с трайни увреждания”
– “Укрепване на сътрудничеството между Дирекция “Социално подпомагане” и дирекция “Бюро по труда” и развитие на проактивна политика на пазара на труда”
– Програма “Заетост на младежи с висше образование в публичната организация”
– “Защита правата на децата на улицата”
– “Съвместен проект -VSO- доброволци зад граница”

Може би забелязвате, че фокус групите са доста разнообразни, но общото между тях е, че всички с адресна регистрация в район „Младост“ трябва да посетят едно и също бюро. Район „Младост“ е вторият по големина жилищен район във Варна и в него живеят  80 хил.души. Тук са разположени жилищните комплекси  “Възраждане “ – І,ІІ,ІІІ и ІV, “Младост”- І и ІІ, “Победа”, ”Трошево”  и квартал ”Св.Иван Рилски”. В района са и селищните образувания  “Кочмар”, ”Пчелина”, ”Планова” и “Сълзица”.

Сигурно на по-голямата част от хората не се е налагало да влизат в тази сграда, която има за цел да информира и помага на хора в нужда.  Посещава се от майки с деца, бременни, инвалиди и току що завършили студенти. Какво си мислят майките и децата, как инвалидите стигат до втория етаж, как се носи количка с новородено по стълбите и дали дипломираният преди месеци младеж ще остане да живее във Варна, преценете сами, след като видите сградата, която те трябва да посетят.

Ще ви подготвя за видеото под галерията с няколко снимки от днес – 23.06.2015:

Ето го и видеото от днес – 23.06.2015:

 
Pin It Добави в Svejo

Един коментар по Бюрото към „Дирекция Социално подпомагане“ в район Младост, Варна

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Публикувано в за варна с етикети , , , , , , , , , , , , . Постоянна връзка.