Боян Георгиев – кандидат за кмет на район „Младост“, Варна 1

bbbbТова е билборд визията ми за местните избори във Варна. Използвах своя детска снимка, защото моето детство мина в кварталите на район „Младост“. Помня как играхме по строежите, как си пекохме картофи зад блока и никой не се притесняваше, че можем да бъдем отвлечени, бити или ограбени.

Помня детската градина над блок 115 в Младост, помня първия звънец в училище Никола Вапцаров във Възраждане, помня също как станах пионерче в училище „Добри Чинтулов“ в кв. „Трошево“.

Другата снимка е това, което съм аз днес. Баща на три деца, с опит и дълъг трудов стаж зад гърба си. Вярно е, че изражението ми не е толкова безгрижно и весело, но животът се промени и има от какво да не бъда доволен. Ежедневно се сблъсквам с административни проблеми, ставам свидетел на корупционни практики, голяма част от приятелите ми отдавна е в чужбина, а икономиката на родния ми град от години е в застой. Хората са изнервени, недоволни от доходите си, всеки постоянно бърза за някъде и всички живеем в тази среда.

Доста често ми става тъжно и също толкова често изпитвам яд от заобикалящата ни несправедливост, но онова, което винаги ме е държало жив е оптимизмът ми. Винаги съм отказвал да се примиря, че нищо не може да се промени. Никога не съм позволявал на някой да ме унижава, никога не съм се примирявал със статуквото и винаги съм изразявал публично гражданската си позиция. Доказателства за горе казаното могат да бъдат открити в блога, който четете в момента и винаги, когато съм се захващал с даден проблем съм успявал да променя нещата. Ето някои доказателства случили се много преди предизборната кампания:

Така се случи, когато не отстъпих от позицията си срещу боза Анет и се срещнах с производителите в съдебната зала. (повече по темата тук)

Принудих Клиниката по инфекциозни болести към УМБАЛ Света Марина да ремонтира помещенията, от чиито тавани падаше мазилка върху майките с деца, защото не се примирих със състоянието, в което беше:
Инфектирана болница

Така се случи, когато фирмата наета от М-Тел, разкопа тротоарите и улиците в центъра на Варна и заряза работата наполовина, но след написаното в блога ми по темата довърши започнатото (Оптиката на Мтел и последствията)  и (Резултатът)

Благодарение на половин месец ежедневно следене на мудната работа по асфалтирането на бул. „Осми Приморски полк“ и с помощта на други будни граждани и варненските медии, принудихме кмета Портних да забърза процеса и да асфалтира въпросната отсечка.
(Цялата хронология по случая тук) и (резултатът тук)

Защитих себе си и другите потребители, когато от Официалния сервиз на Самсунг във Варна отказаха да уважат гаранцията на апарата ми и поведох дълга онлайн битка за правата си:

В оторизирания от Samsung Bulgaria сервиз във Варна – Макс Сервиз, на ул. „Бр. Миладинови“ 110, докато ти ремонтират те…

Posted by Боян Георгиев on 17 април 2015 г.

Такава е моята житейска философия, така се опитвам да възпитам и децата си. Всичко зависи най-вече от нас самите! Сега, преди изборите, често чувам, че мачът е уреден и че съм луд да се кандидатирам, но аз пак отказах да се примиря. Същото ми казваха и миналата година, когато бях кандидат за народен представител, но резултатите след кампания, без нито лев от партийните каси и без нито един застъпник в избирателна секция, успях да спечеля повече гласове от лидери на партии с 20 годишна политическа кариера.

Нещата се случват, приятели. Всичко може да бъде променено, ако успеем да обединим усилията си в името на една кауза. Така, както варненските архитекти са работели безвъзмездно в началото на миналия век, а гражданите са правели дарения и са градили тухли без изобщо да помислят за заплащане. Това е било така, защото са имали една, обща кауза – Варна, да я превърнат от малко пристанищно градче в модерен европейски град. И са успели! Те са моят пример! Не онези, които само за няколко години успяха да съсипят граденото за един век от алчност и себичност.
Варна е моят град. „Младост“ е моят район и аз ще вложа цялата си енергия да оправдая горе написаните за мен думи и още догодина по същото време ще има списък с вече свършените неща.
В момента аз и екипът ми набелязваме основните точки от онова, което възнамерявам да променя, но за реализацията им ще сте нужни и вие – всички онези варненци, на които им пука за бъдещето на този град!

Аз няма да се откажа да ви търся! Намерих ли ви?

Основни приоритети на Боян Георгиев за район Младост, Варна:

 
Pin It Добави в Svejo

Един коментар по Боян Георгиев – кандидат за кмет на район „Младост“, Варна

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Публикувано в за варна, мислене с етикети , , , , , , , , , . Постоянна връзка.