Оптиката на Мтел във Варна и последствията (снимки) 7

Предистория:
На 02.04.2015, ул. „Македония“ във Варна осъмна оградена с жълта лента, която на места преминаваше върху покривите на паркираните автомобили, а зад жълтата лента, група от 15-20 работници с кирки и лопати яростно къртеше тротоарите. Тогава помислих, че ремонтът е част от големите ремонтни дейности в града.

На другия ден – петък, 3-ти април, гледката  по цялата улица вече беше придобила отчайващ вид. Групата работници беше оформила сериозен изкоп пред входната врата на офиса и пред всички останали търговски обекти по-надолу. Бях подразнен не за друго, а ми предстояха срещи с клиенти, които не само нямаше къде да паркират, а и трябваше да прескачат кални изкопи, за да влязат в офиса. Освен, че цял ден се редувахме да чистим кални стъпки около бюрата, ме беше яд за извадените плочки пред входната врата, които не са поставяни от Община Варна, а са поръчани и платени от нашата фирма преди 8 г. (ако плочките бяха слагани с общински пари, нямаше да ги има само пред нашия офис, а щяха да бъдат по пешеходната зона на цялата улица).
remont varnasummer remont 2 varnasummer
Поисках обяснение от единия от работниците за какво копаят и кога смятат да приключат. Беше ми обяснено, че се полага оптичен кабел на Мтел и до края на деня всичко трябва да е завършено. Предупредих да внимават с връщането на плочките, защото са плащани лично от нас и ги искам в същия вид, в който са били преди ремонта. И тъй, след като изтърпяхме шума и праха през целия ден, към 15:00 следобед кабелът беше положен. Нахвърлиха изровената отпреди почва отгоре му и започнаха да трамбоват. Към 16:30 наредиха малко плочки отпред (без да ги фугират) и точно, когато всички очаквахме края на малката сага стана 17 ч. и всички човеци със зелени елеци изчезнаха… Ни-кой!

Уикендът си мина (беше слънчево), дойде понеделник, но изкопите си стояха. Тротоарно покритие имаше само пред офисите и магазините на ония, които бяхме се осмелили да го поискаме, но в по-голямата част на улицата се търкаляха празни торби от цимент, а пешеходците прескачаха насипи с пръст и ходеха като пингвини, за да не се хлъзнат в дебелия слой кал, понеже валеше дъжд. Във вторник дъжд почти не валя и ако слънцето ту се показваше, ту се скриваше, работниците не се показаха изобщо.

Днес е сряда – 8-ми април, 2015 година. Времето е тихо, пече слънце, не вали, а утре е последният работен ден преди великденските празници. Улица „Македония“ в идеалния център на Морската столица и точно зад сградата на Общината си е все така разкопана, насипите с пръст си стоят, а пред цяла една жилищна кооперация с гаражен подход зее 50 сантиметров ров. Майки с колички криволичат около разкалените насипи със земна маса и молят случайни минувачи да им помагат при прескачането на препятствията, а по-смелите бутат по улицата и се изчакват с преминаващите автомобили и другите пешеходци.

Е, писна ми! Купих един вестник, за да докажа, че снимките са от днес, хванах апарата и снимах. Единственото, което искам да знам е: КОЙ Е ОТГОВОРЕН ЗА ЗЛЕ СВЪРШЕНАТА РАБОТА И СЪСТОЯНИЕТО НА УЛИЦАТА В МОМЕНТА?

Вариантите са три:

1. Общинска администрация, която трябва да оказва контрол за всичко произтичащо на  територията на Община Варна;
2. „Communication Solutions“ (поне така пишеше на елеците) – фирмата, която е наета да положи оптичния кабел;
3. Фирмата възложител на поръчката – в случая Мтел

Оставям на вас да прецените, а ние – варненците от улица „Македония“, ще чакаме със стиснати зъби развръзката.

P.S. Видях, че слоганът на Мтел е „Безкрайните възможности започват със „Здравей!“ и искам да им кажа: Здравейте, чакаме ви да си оправите онова, което разрушихте, защото възможностите може и да са безкрайни, но търпението ни не е.

Описание на случая + линк към статията е изпратен и до Община Варна

 
Pin It Добави в Svejo

7 коментара по Оптиката на Мтел във Варна и последствията (снимки)

 1. Pingback: Боян Георгиев – кандидат за кмет на район „Младост“, Варна / varnasummer

 2. Петър каза:

  Според мен нормално е в 10 дневен срок да се възстанови ако не се възстанови да се пускат жалби,иначе по тази логика,като разрежат асфалта на цяла Варна за да оправят дупките трябва да запалят общината от жалби! Никому неизвестни журналисти търсят сензация за да станат известни нищо не се е променило в тази държава!

 3. Pingback: За Мтел. Похвално! (снимки) / varnasummer

 4. Антония каза:

  Няма глоби за нито една от компаниите, които прекопават града. Със сигурност не и в дисциплиниращ размер. Една глоба от 10 000 лева в полза на Община Варна и ще има дисциплина… А и ВиК ще фалират 🙂

  • varnasummer каза:

   А в целия ЕС глобите са основен метод за запълване на пробойните в общинските бюджети. Хората се чудят как да сложат повече камери, за прибират от глоби, а при нас дори не работят.

 5. Stanislav каза:

  Има си телефон и e-mail за сигнали в общината, подаде ли сигнал или само си игра да снимаш и да пишеш статии?

  П.С. Tелефона го забравих но при желание мисля, че няма да те затрудни да го намериш, e-mail-а е signali@varna.bg .

  • varnasummer каза:

   Само си играх да си плащам плочките от джоба, само си играх да пиша статии и да снимам, само си играх да уведомя Мтел и да пратя мейл до Общината и продължавам само да си играя на прескочи трап, за да си вляза в офиса.
   Иначе, горещият телефонен номер на Община Варна е 080 080 806.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Публикувано в за варна с етикети , , , , , , , , , , , , . Постоянна връзка.