За Мтел. Похвално! (снимки) 1

Не мога да скрия задоволството си от това, което се случи след публикацията ми  „Оптиката на Мтел във Варна и последствията“ и дори се чувствам длъжен да го опиша в един силно нехейтърски пост.

В 13:30 публикувах пост в блога си и го разпространих в профилите си в Туитър, Фейсбук и Г+.
В 15:00 ч. кола на Мтел (бял пикап) мина да инспектира района, явно за да се увери в достоверността на публикацията;
В 16:00 ч. на улицата имаше 5 работника с бригадир и камион на фирмата изпълнител;
В 18:02 ч. от официалния профил на Мтел в Туитър ми написаха следното:

В 18:30 ч. момчетата от бригадата още работеха и вече бяха запълнили дупката пред подхода за гаража и изрязаната дупка пред офиса ми. Разбира се, аз отново снимах, за да напиша похвален пост, въпреки че имахме леко напрегнат диалог с бригадира на фирмата изпълнител. Разбирам, че не е приятно да работиш оувъртайм, без да си виновен, докато някакъв брадясал блогър те снима, но и на нас, живущите и работещите на ул. „Македония“, не ни беше особено приятно 5 дни да цъкаме с език и да чакаме нещо да се случи.

В крайна сметка, искам да изразя положително отношение към Мтел за адекватната им реакция и за осъзнаването им какво е корпоративна социална отговорност. Ще се радвам ако повече български компании имат подобно поведение и осъзнаят, че преди да печелят нови клиенти, трябва да спечелят тяхното доверие. Нямах за цел да уроня престижа на фирмата и мисля, че не го направих, дори напротив – считам, че всички живущи на въпросната улица, които пет поредни дни псуваха наум, ще могат да си отдъхнат и спокойно да се възползват от новоизградената оптична мрежа под терасите им.

Браво, Мтел! Така се прави!

P.S. Може би забелязахте, че в поста никъде не споменавам Община Варна. Това е, защото няма за какво.

Благодарности на всички, които споделиха статията в социалките! Вие сте хора, които осъзнават какво е гражданска позиция и контрол.

 
Pin It Добави в Svejo

Един коментар по За Мтел. Похвално! (снимки)

  1. Pingback: Боян Георгиев – кандидат за кмет на район „Младост“, Варна / varnasummer

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Публикувано в за варна с етикети , , , , , . Постоянна връзка.