Консерванти, отрови, ГМО пшеница и светът според Монсанто 0

По-голямата част от посетителите на блога ми сигурно са чели статията за боза Анет , след чието публикуване често пъти бях питан защо пиша само за вредните съставки в бозата и не споменавам храните. Ако трябва да направя така, че да съчетая новата със старата тема бих предпочел да обърна внимание на пшеницата – основен компонент в производството на най-употребявания продукт на българската трапеза – хлябът, но и в производството на боза. Да не говорим, че същата фирма, която произвежда боза Анет, произвежда и тесто, което може да бъде видяно в повечето хранителни вериги.

Според известния американски кардиолог д-р Уилям Дейвис от Вашингтон съвременната генномодифицирана пшеница е „перфектна хронична отрова”. Но никой не ни информира, че алчните за по-високи добиви земеделци ни пробутват именно такава. Най-опасен в нея е глиадинът – това не е глутен, а нов протеин, който всъщност е опиат. Засяга рецепторите на мозъка, които пък стимулират апетита. Д-р Дейвис твърди, че именно това е една от основните причини за масовото затлъстяване. Той е изчислил, че ГМО пшеницата ни принуждава да изяждаме поне по 440 калории повече на ден, и то 365 дни в годината. Да, никой не ни пречи да заместим вредния бял хляб с черен пълнозърнест. Това обаче е все едно да спреш цигарите и да минеш на такива с филтър, обясни д-р Дейвис. Той препоръчва житото да бъде заместено с лимец – прародител на пшеницата, но това едва ли скоро ще се случи.

Българските зърнопроизводители безотговорно използват и прекалено много отровни пестициди, за да имат по-голям добив и да предпазят реколтата си от вредители. Това трови хората, които се хранят с хляб от зърното им. Няма контролиращ орган, който да следи с какво количество пестициди се пръскат житните култури у нас. Информацията се потвърждава от американския концерн „Монсанто”, един от най-крупните разпространители на химикали и ГМО култури в света. От него признават, че най-големите поръчки от Европа за хербициди и други химически продукти идват от България.

В момент, в който повечето европейски държави официално забраниха продуктите на индустриалния гигант „Монсанто”. За това помогна и потресаващият документален филм на Мари Моник Робен, в който тя показа мрачната картина на престъпленията към хората и околната среда на тази компания – производителка и на известните отрови аспартам, ориндж и др. С камерата си Мари Робен влезе в домовете на десетки нещастни семейства, загубили близки от рак заради отровите на „Монсанто”. Повече за вредите, които причинява белият хляб можете да прочетете в статията на диетолога Огнян Симеонов: „Хлябът бъка от ГМО пшеница, консерванти и отрови, затова хората затлъстяват, страдат от алергии и имат лоша кожа“

А сега и филма на Мари Моник Робен „Светът според Монсанто“ в 11 кратки части:

 

 
Pin It Добави в Svejo

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Публикувано в гледане, мислене с етикети , , , , , , , . Постоянна връзка.