Форнети, мекици, дупки и протези 0

Наложи ми се да мина през „ДКЦ IV Варна“ ЕООД – сградата, по-известна сред варненци като поликлиниката на Окръжна болница.

Какво видях там, се вижда от галерията по-долу. Просто ми се ще да обърнете внимание на брандинга на търговските обекти, тоталното разностилие и мизерия, които заобикалят това здравно заведение: от „Център за обслужване на хора с увреждания“, през книжарница и „Болярски мекици“ до Форнети и протези. Ламарина, плексиглас, фолио, дупки и миризма на кебапчета и урина. Вглеждаш се пак и: всевъзможни шрифтове и наименования, лога, търговци с кафенце и цигарка, небрежно седнали пред магазините (работят ей) сред паркираните по тротоара коли. Омагьосан кръг. Гнус.

И още, логично е да се предположи, че в магазините със стоки за инвалиди, пазарят самите инвалиди. Т.е. те отиват там, придвижват се, някак си. Видях човек в инвалидна количка, който без малко да бъде ударен от кола, която се опитваше да излезе от импровизирания паркинг. Шофьорът и инвалидът си размениха по една псувня един на друг и продължиха съсредоточено към следващите дупки, единият, пазещ ходовата си част, другият, с увредена вече ходова част (прости сарказма ми, човече), пазеше горната – здрава част на тялото си.

Скоро четох едно проучване на психолози, изследвали на какво се дължи щастието. Едно от най-важните неща било заобикалящата ни среда. Тя рефлектира върху емоционалното ни състояние повече, отколкото предполагаме, сочат резултатите от изследването. И после, що българите не се усмихвали.

За финал се обръщам към кмета на Варна – Кирил Йорданов и към варненците, които гласуваха за него на последните местни избори. Избрахте го за четвърти мандат, да. Вие, онези 40,808 души на I-ви тур и 69,880 на II-ри тур: Щастливи ли сте сега? Кмете и вие, неговите избиратели, това ли е нормалната среда за едно от най-посещаваните здравни заведения във Варна!?  Ако сте щастливи, бин берекет, но аз днес не видях нито един усмихнат човек.

Вж. темата за абсурдите по детските градини във Варна – „Рекет, както вече беше казано.“

P.S. Абе, наистина, „къде е тоа якия касапин“, та да мине с големия нож и да ви ореже мандатите и наглите, крадливи ръчички?

 
Pin It Добави в Svejo

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Публикувано в мислене с етикети , , , , , , . Постоянна връзка.