Фотографски проект посветен на черноморския риболов във Варна 0

Представяне на първия  фотографски проект за потенциала и невидимото от брега лице на риболова в Черно море

Изложбата
„НАВЪТРЕ:
среща отблизо с черноморския риболов”
стартира на 27 юни на Морска Гара – Варна

По повод на международния ден на рибарите и риболова (27.06.), Черноморски Улов в партньорство със Сдружение „Таляна“ и Риболовно Сдружение „Черноморски Изгрев“  организира проект, чиято цел е да срещне отблизо зрителя с риболова и рибарите в нашето море – такива, каквито са днес, отвъд клишетата и фалшивите образи.

В рамките на проекта, на територията на Морска Гара – Варна ще бъде разположена фотоизложба с авторски фотографии на Неделчо Хазърбасанов, създадени специално за повода и изцяло заснети на лента. За заснемането на кадрите в изложбата авторът Неделчо Хазърбасанов прекарва два дни в компанията на варненски рибари – част от екипажа на риболовните кораби „Лаврак“ и „Барбун“. Верен на своя репортажен стил, Неделчо търси онези ситуации, които загърбват клишетата и фалшивите образи, за да покажат неподправеното ежедневие и неповторимия чар на нашия черноморски риболов.

Изложбата съдържа над 40 фотографии, заснети буквално дни преди откриването на изложбата и представящи  по този начин неповторимо съчетание между репортажната актуалност на сюжетите и ретро-естетиката на лентовата фотография.  Изложбата ще бъде открита за посетители в продължение на две седмици, до 11-ти Юли.

Официалното откриване е по време на международния ден на рибарите и риболова (27-ми юни, събота). За да отбележат празника, за пръв път на Морска Гара ще акостира флотилия от рибарски кораби – част от сдружение „Черноморски Изгрев“,  които могат да бъдат разгледани от посетителите.

Надяваме се с този проект да запалим интерес към темата и да стартираме разговор за нуждата от щадящ, устойчив риболов в Черно Море. Защото опазването на черноморските екосистеми и бъдещето на рибарството са неразделно свързани.

 Въпреки предизвикателствата, черноморския ни риболов се развива в позитивна посока, имаме много поводи за гордост и е време те да станат достъпни за всички любители на качествените черноморски продукти“, коментира Георги Гавазов, управител на „Черноморски Улов“.

 За организаторите:

Черноморски Улов (www.blackseacatch.com ) стартира дейност през есента на 2019-та година с мисията да предложи черноморски продукти от отговорен и устойчив риболов, и които не отстъпват по вкус и външен вид на най-добрите световни примери.

 За автора на изложбата:

Неделчо Хазърбасанов завършва НАТФИЗ “Кръстьо Сарафов”, специалност фотография през 2012. За кратко работи като фоторепортер към българско електронно издание, но това оставя траен отпечатък върху фотографския му подход. Непринудеността и динамиката  на репортажния подход бележи всички негови проекти, независимо дали снима хора, събития, филмови продукции или природа.

 За повече информация:

Георги Гавазов
0896 880 517
georgi@blackseacatch.com

 
Pin It Добави в Svejo

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Публикувано в за варна. Постоянна връзка.