Награждаването на победителите в конкурса „Най-добра градинка в район „Младост“ (снимки) 2

На 17 октомври 2015 г., бяха наградени победителите в конкурса, „Най-добра градинка в район Младост“. Имаше 1-во, 2-ро и 3-то място.
Целта на конкурса беше да открие красивото в района и да бъдат наградени онези, които са облагородили пространството около блоковете си. Онези, които въпреки разбитите тротоари, разкалените пространства около домовете си и сивотата на панелките, са допринесли и оцветили район „Младост“.

Това, което разбрах от разговорите си с хората по време на награждаването е, че на живущите в района им харесва някой да цени усилията им,  но досега никой не го бе правил. Колкото до наградите – може да нямам големи финансови възможности, но имам желание да продължа да организирам подобни мероприятия и да давам публичност в интернет, където възможностите ми са малко по-големи.

За съжаление, много от живущите във Възраждане, Младост, Трошево, Победа и пр. са изгубили вяра, че средата, в която живеят може да стане по-красива. И това е напълно разбираемо. От наблюденията си мога да определя три основни типа хора:
Първите са тези, които са приели сивотата и грозното за обичайна гледка и са се примирили. Те не вярват, че нещо може да се промени, не вярват на политиците, но не вярват и в себе си.

Вторият тип са хората, които не са се примирили, но са обезверени. Те нямат мотор, нямат пример, но имат нужда от някой, който да ги организира и да положи началото. Това е най-многобройната група, която мога да характеризирам като временно заспала активност. За съжаление този тип хора рядко биват организирани в участия в името на нещо красиво и благородно, но много политици умело експлоатират трупащото се в тях недоволство и го взривяват по време на предизборни кампании и организирани протести. Постигат целите си и след това ги забравят.

Третият тип са онези, които правят нещата да се случват въпреки обстоятелствата. Онези, които вярват преди всичко в себе си и действат. Именно този тип хора движи света. Това са хората, които трябва да бъдат изваждани на светло, за да видят останалите, че тях ги има, че има надежда.
Този тип хора участваха в конкурса и аз се гордея с тях. Тези хора ще предизвикат промените и именно те са решението за Варна.

Благодарности на всички участници и на Венци Куцаров от Тутурутка, който също живее в район „Младост“ и се съгласи да се включи в награждаването, защото мисли като мен!

С уважение,
Боян Георгиев

За мен  тук
Фейсбук профил тук

Ден след награждаването, победителите в конкурса ме поканиха на градинско парти. Имаше барбекю, бира, сокове и сладки за децата. Беше страхотно. Благодаря за поканата!

DIMOVA-3306

Фотограф – Вероника Димова

 
Pin It Добави в Svejo

2 коментара по Награждаването на победителите в конкурса „Най-добра градинка в район „Младост“ (снимки)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Публикувано в за варна с етикети , , , . Постоянна връзка.