Думата е Ваша! 6

Здравейте, варненци!

Предполагам, онези от вас, които следят предизборната кампания, са забелязали как и на тези избори, темите за града ни биват изтласквани встрани.
Обърнахте ли внимание на това, че нито един от водачите на партийни листи в града ни не е от Варна? Повечето от тях ще отидат в парламента с вашите гласове, с гласовете на варненци, въпреки че не могат да назоват имената на 3 варненски улици.
Минаха 19 години откакто имам избирателни права. Винаги съм бил обикновен избирател и никога не съм участвал в избори. Този път реших да се включа, да бъда както избирател, така и кандидат.

Кандидатирах се, защото искам на някой в този парламент да му пука за града ни и хората и той да бъде съпричастен с проблемите тук. Искам този някой да поддържа контакт с тези, които са го изпратили там. Именно затова приканвам всеки, които четете това, да ми пише за всичко, което иска да бъде променено във Варна. Изпращайте мейли и снимки, използвайте полетата за коментари под статията. Аз от своя страна, ще събирам изложените мнения и предложения и ще съставя приоритетен списък  с проблемите за решаване.  Ще се старая и съдействам думата Ви да бъде чута. Сега медиите следят всичко и всеки, стар или нов кандидат, а ние трябва да се възползваме от това.

Не считам себе си за политик. Принадлежа на бизнеса, където правилата са ясни, а пазарът изхвърля мързеливите и некоректните. Във Варна имам работа, която ми дава повече от депутатската заплата. Тук са моето семейство и приятелите ми. След 5.10.2014г., влязъл или не в парламента, ще продължа започнатото. Ще отстоявам и защитавам интересите ни и ще продължа да излагам посочените от Вас проблеми на града.

Не обичам предизборното бръщолевене, но съм кандидат и като част от настоящата кандидат депутатска листа на Реформаторския блок, искам да посоча целите си и да поема ангажимент пред вас – избирателите, за изпълнението им, а вие, като решаващ глас, да ме държите отговорен за действията ми.

Всички проблеми и мнения за Варна, които получа от Вас, ще бъдат прочетени, структурирани и описани. Ако не бъда избран, впоследствие ще бъдат предадени под формата на списък на онези, които вие сте решили да изпратите в София.

А ако бъда избран, с вашия глас, за народен представител от Варна, ще Ви информирам за всяка стъпка в процеса на разрешаване на проблемите и реализиране на подобренията. Ще търся отговорност от местната власт и ще публикувам тук, в блога си, резултатите от работата.

Едно от помещенията в офиса ми, който се намира зад сградата на Общината, ще бъде отделено за вас и всеки месец ще провеждам срещи, на които да обсъждаме предприетите действия и постигнатите резултати.

Това е моето най-искрено обещание към съгражданите ми и гарантирам с името си, че ще го спазя!

Този текст ще остане тук и ще бъде моята писмена декларация пред вас.

Сега, за да намаля предизборния шум, символично ще залепя устата си тук и по билбордовете си, а Вас призовавам да изразите себе си като избиратели. Споделяйте всичко, което Ви боли и искате за Варна.

Пишете в полетата за коментари по-долу или на varnasummer@gmail.com.

Чакам ви!

vasha duma

 
Pin It Добави в Svejo

6 коментара по Думата е Ваша!

 1. Боби, надявам се наистина да правиш това което казваш че ще правиш, знаем се отдавна…това че ти се кандидатираш за общински съветник, със сигурност ще остави следа ако влезеш в този общински съвет!!!! Тези нередностти които Ти виждаш Всеки ден, и на мен и на семейството ми също не се харесват!!! Надявам се да има правда срещу това което всички виждаме от публикациите ти досега. Успех Боби!! Караш ме да гласувам за теб, Въпреки че г-жата на Реформаторския блок, където излязоха едни статийки за нея, не мислиш ли че тя е от този тип Политици, които са едни и същи от както е започнала демокрацията преди 25 години, и това малко ме кара да се колебая, но когато става въпрос за общинско ниво, това определено ме кара да гласувам за теб, без да ме интересуват какви са възгледите на Реформаторите от близкото минали т.н. СДС, които също са толкова виновни за упадъка на България, и затриването и с пошлост и малоумие, във всички сфери на живота….Не е ли това като цяло Боби? Успех все пак!!! Знам че ти не си като тях!!!

 2. Borislav Bogdanov каза:

  Uspeh Bobby
  Ot imeto na cqlata kompaniq RS BULGARIA LTD ti pojelavame uspeh.
  Vqrvame v teb

 3. Атанас Атанасов каза:

  Здравей и Браво Боби!
  Бозволявам си обръщението не защото фамилиярнича, а защото познавам Боян и мисля, че каузата му е истинска.
  Само едно нещо не знам – кога в листата на някоя от потенциалните партии за влизане в Парламента ще има ВАРНЕНЕЦ на избираемо място. Аман от парашутисти….!
  Наско

  • varnasummer каза:

   Благодаря Наско, благодаря за подкрепата!
   Осмото място в листата не е неизбираемо. Всъщност при преференциалното гласуване всички позиции с изключение на първия са с еднакви възможности за успех. Ако се пусне бюлетина, в която е зачеркнат само номера на партията, гласът се счита за водача, при всички останали кандидати се брои колко преференции имат, но при едно условие – ТРЯБВА ДА СА ПОЛУЧИЛИ НАД 7% от гласовете на всички гласували за тази партия в областта.

   • Атанас Атанасов каза:

    Да, така е! Аз съм доволен от идеята за преференции и вече се възползвах от нея на Евроизборите. Сега остава избирателите да използват преференцията. Моите съмнения са именно в това използване….затова се чудя защо пък не решиха най-после „основните играчи“ да сложат един варненец за водач на листа.
    Успех!

 4. Мирослав Христов каза:

  Повече детски градини!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Публикувано в за варна с етикети , , , , , . Постоянна връзка.