Вечният ремонт на ларгото във Варна (34 снимки + видео) 1

Не за друго, ами всичката информация, която получавам за ремонта на пл. Независимост я чета из медиите. А те – медиите във Варна, предизборно лъскат имиджа на кмета Иван Портних и ни информират как  ударно върви подмяната на плочките на ларгото и обновяването на инфраструктурата около „Валентина“, шадраваните и сградата на Окръжния и Апелативния съд. Чета варненските сайтове, гледам галериите със снимки и си викам „Бре, да му се не види! Добре вървят нещата, браво!“ И решавам тия дни да изведа децата на разходка, щото от пиарските снимки, разпратени до водещи варненски сайтове на 26.02. пишеше, че всичко върви по план.

1. news.varna24.bg
2. moreto.net
3. dariknews.bg

От еднаквите снимки ясно личи, че има готова пешеходна алея, по която да се минава. Та, стигаме до центъра и какво да видим – насипи от пръст, руини, не повече от 15 % покрита с плочки площ и подозрително гледащи работници, чието темпо на работа се забързва от 2 до 4 пъти, в зависимост от това дали ги гледаш с просто око или през насочен към тях телефон. По едно време двама от работниците хвърлиха чуковете и тръгнаха към мене, може би за да ме питат що диря на централния площад на Варна и си казах: „Леле тия видяха, че окото ми е просто и сега ще ме закопаят в основите на шадравана“, та моментално извадих телефона, лендскейпнах го срещу тях и ония на момента замръзнаха. После явно радиоактивният ми блутуут ги отпусна малко и мнооого бавно се обърнаха, като единият цръцна малко слюнка през зъби. Явно за да изплюе насъбралата се радиация, не знам и чак след това жена ми каза, че е било предупредителен знак да не снимам. Ми що не каза по-рано бе, жена. Знаеш, че трудно вдявам на такива жесто-мимики? Пък и нали хвърлиха чуковете, аз това го приемам като заравяне на томахавките…

Ясно, че ремонтът е просрочен и скоро няма да приключи, ами да вземат да насипят пръстта и пясъка според релефа на региона и да пуснат характерните животински видове да се разхождат насред заграденото. Кеф ти открити уроци за децата, кеф ти иновативна  туристическа атракция в началото на май. Само не знам как ще обясняваме на туристите що покрай кучетата, гларусите, мечките и чакалите има и зебри*, ама те сигурно няма и да питат. Както продавачите от магазинчетата около площада са виждали, ама не са питали кмета, как един и същи насип с пясък се мести с камиончета по 5-6 пъти, а като дойдат журналистите с големите апарати, местенето скача до 10-15 пъти, в зависимост от медията.

Няма да питаме, разбира се! Той кметът си знае работата! А и къде ще го хванеш да го питаш?! Кмет човекът. Няма да идва да си цапа обувките в калното я. Но пък аз, като представител на плебса в града, съм готов да съдействам на Община Варна и на кмета да актуализирам табелата, според която ремонтът трябва да е приключил, а пък той – още не е.

srok
На новата табела, която като един футболист – пак казвам: ЩЕ НАПРАВЯ ДАРОМ, всички варненци като мен, които все много обичат да питат, ще четат:

Уважаеми съграждани, това е площад „Независимост“ и поради тази причина, неговият ремонт не е зависим от никакви срокове и независимо, че на Вас може и да не Ви е удобно, ние сме независими от такива дребни детайли.

кмет на Община Варна – Иван Портних, подпис ……………………………
(картинката щеше да бъде пълна, ако под „кмет“ пишеше и „независим“, ама не е. Нашият кмет е от ГЕРБ.)

Иначе, ето ги и моите снимки от тази седмица. Постарал съм се да снимам малко по-обективно. Все пак не съм общински PR, а прост блогър с две прости очи и умен телефон:

*зебри – шефовете на  Обединение „Зебра- трафик“ гр. Аксаково, което няколко пъти пренарежда плочките, заради лошо свършена работа и след снимки на гневни варненци.

 
Pin It Добави в Svejo

Един коментар по Вечният ремонт на ларгото във Варна (34 снимки + видео)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Публикувано в за варна, мислене с етикети , , , , , , , . Постоянна връзка.