„Straight Outta Compton“ – историята на N.W.A 0

Любимата ми група от младежките години, с биографичен филм, който ще излезе на 14.08.2015!

В началото на 90-те лягах и ставах с музиката на N.W.A. Помня, че никъде не продаваха суичъри с качулка и ходихме с влак до Русе, защото някой каза, че там продавали. Нямаше. После пуснаха във „Валентина“ (голямата) за 7 лв. и си купих. Няколко размера по-голям, за да е по-рапърско. Мой приятел художник (Боро Нойса) беше изписал името на групата и албума на парче чаршаф, което баба ми трупоса на гърба на суичъра. Всеки петък с компанията ходихме да гледаме „Yo! MTV Raps“ в едно заведение в Цветния квартал на Варна, защото само там имаха сателитка и го пускаха. Деляхме се според избора на група, имаше Public Enemy-исти, Gang Starr-и, Beastie boys-ъри и ние – неколцината фенове на N.W.A. Не бяхме много, но бяхме първите рапъри в посттоталитарна Варна…

Представяне на филма:
В средата на 1980-те, улиците на Комптън, Калифорния, са едни от най-опасните в страната. Петима млади мъже разказват преживяванията си в брутално откровена лирика, въстанала срещу злоупотребата с власт като групата дава глас на едно заглушено поколение. След мълниеносният възход и последвалото бързо падение на NWA, Straight Outta Compton разказва историята за това как членовете на групата правят революция в музиката и променят поп култура завинаги, казвайки на света истината за живота в гетото и разпалвайки  културна война.

Трейлър: (настръхнах)

Участват O’Shea Jackson Jr., Corey Hawkins и Jason Mitchell в ролята на Ice Cube, Dr. Dre и Eazy-E.
Режисьор на Straight Outta Compton е F. Gary Gray (Friday, Set It Off, The Italian Job). Продуценти са членовете на N.W.A. – Ice Cube и Dr. Dre и др.

Ретроспекция:

Официален сайт на филма: www.straightouttacompton.com

P. S. Дори имам плоча на дебютния  албум на N.W.A –  Straight Outta Compton от 1988.

 
Pin It Добави в Svejo

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Публикувано в мислене с етикети , , , . Постоянна връзка.