Пътищата на Третия райх. Прилики и разлики (7 снимки) 1

Създавам този пост, понеже и в България темата с магистралите е много дискутирана и бих желал да дам тема за размисъл на читателите си, представяйки политиката на Третия райх и Германия, когато начело е бил Адолф Хитлер.

По това време немците имали най-добрите скоростни магистрали и пътища в Европа. Проектите започват да се появяват през 1933 г., но истинският пик започва по време на диктатурата. Дошлите на власт нацисти в началото на 1933 г., още на 1-ви май приемат решение за начало на изграждане на нови автомобилни пътища. Били сформирани 15 строителни управления, а работата започнала едновременно на няколко различни места. Били ангажирани 113 000 работници, като това била и другата цел на режима – да се намали голямата безработица в страната, която в началото на 30-те била 6 млн. души.

dorogi-tretiego-reyha

dorogi-tretiego-reyha-1 dorogi-tretiego-reyha-2 dorogi-tretiego-reyha-3 dorogi-tretiego-reyha-4 dorogi-tretiego-reyha-5 dorogi-tretiego-reyha-6

Снимките са на немския фотограф Валтер Холнагел (Walter Hollnagel) (1895-1983) служил в Deutsche Reichsbahn (немското имперско БДЖ) в Хамбург, а това са   неговите най-ранни цветни снимки от 1938 г.

източник: nbcnews.com

 
Pin It Добави в Svejo

Един коментар по Пътищата на Третия райх. Прилики и разлики (7 снимки)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Публикувано в гледане, мислене с етикети , , , , , , . Постоянна връзка.