И пак убийство на делфин 0

„По-долу ще видите стресиращи материали и снимки, които всяко дете трябва да види за да знае отрано какви изроди има в България, както и какви управници и институции. Самооцеляване – деца! Самооцеляване!“

01. Август 2012 г. 18.30, плаж Корал, Черно море. България. „Европа“.

18.30. Морския спасител Ивелин ми докладва че е забелязал голям, вероятно мъртъв делфин в морето.
Изваждам апарата – снимам – да – определено е делфин на около 400м навътре в морето.

18.53 Иво се обажда на 112 да съобщи за делфина, на около 200м все още от брега.

19.10 Делфина е на брега, в северния край на плажа, нищо видимо от едната страна – побелял е – личат си повърхностни бледи грапавини от чайките … – около 2м е дълъг – отдъхвам си – не е умрял от насилствена смърт.

В този момент една вълна го обръща и … от другата страна по цялата дължина личат ясно многобройини кръвонасядания, дясната перка липсва – стърчи само част от коста – около мястото зеят 4-5 големи правоъгълни дупки, около тях масивни кръвоизливи и посиняване като от удари по цялата страна на делфина…

Снимам снимки, правя видео – гадно ми е – гадно – но ми се иска да ги завра на министъра в устата ако мога. Дето каза, че никой не убивал делфини в България. Че не трябвало да стига до Европа това…

19.17 обаждам се на 112 – казвам си името – казвам им какво да направят – на кой да се обадят защото най-вероятно става дума за престъпление. Обяснявам 5 минути къде се намираме. Сигнала е приет.

19.20 събират се 20-а души, мнението е единодушно че става въпрос за насилствено умъртвяване. Има и лекар между тях. И юрист.

Чакаме.

20.00 Иво се обажда на полицията в гр. Царево. Отговарят му че няма да дойдат, защото това не ги интересува. На сутринта щели да дойдат от РИОСВ Бургас и Гражданска Защита! НА СУТРИНТА ??? Забележете…

20.10 обаждам се отново на 112 и говоря 10 минути, казвам им за полицията в Царево и за това че това най-вероятно е престъпление и е в техния ресор и още много други неща. Отново ме питат къде се намира мястото!!! Тея малоумни ли са. Казвам че предишния път съм им обяснявал 10 минути. Беснея.

20.25 Тръгваме си. Оставяме делфина да сънува на плажа – като предишния – миналата година.

20.49 Прибирам се и сядам да преточвам снимките и видеата. Обажда ми се кметицата на селото. Била на плажа. Къде е делфина. Обяснявам й че не и е в ресора да се занимава с това. Предлага съдействие. Чудесно! Но къде е полицията???? Или тази година не сме давали по 200 лева на месец ЗА ГОРИВО НА ПОЛИЦИЯТА (всеки плаж) и нормално да не дойдат и да не се отзоват! Така ли е а?

Министър Найденов – делфини се убиват в България, някои по особено жесток начин. За 1 година на пук на всички ОБЕЩАНИЯ КОИТО ДАДОХТЕ И МЕРКИ КОИТО ПОЕХТЕ ДА ИЗПЪЛНИТЕ СЕ ОКАЗА че не само НИЩО НЕ Е НАПРАВЕНО, а положението е още по-зле от предишната година. Този път полицията ДОРИ НЕ ДОЙДЕ за да направи ОГЛЕД. Никой не дойде. Делфина е още там на брега. Що не дойдете да го разгледате??? Но този път няма да се потули нищо като при предишния. И този път на парламентарния контрол в Народното събрание ще трябва да мънкате и да си измисляте глупости – лично ще се погрижа. А всъщност не е ли отдавна вече време да си ходите ????

Министър Цветанов – заповядайте на гости в този район на страната. Обучете си подчинените на законите и как се прилагат. Или ги уволнете до един. Или самия вие напуснете ако това не ви интересува. Ако за едно престъпление полицията не се намеси… днес е делфин, утре ще е човек – вероятно и него ще го оставят да го лашкат вълните на брега на морето. Всъщност знаете ли че през 2007-а на брега на плажа се удави младо момиче и един полицай седя до нея повече от 20 часа прав на пост!!!… докато се намери с какво да пренесат тялото!!!

… натам няма да продължавам – абсолютно безмислено е.

Ех делфин…, някак си – ужасно си попаднал на изродите – хората… Ония дето живото го ръгат с копия и бият с гребла до смърт, а после изхвърлят…
И на държава не си случил делфинче… ама хич.

Всички снимки може да видите тук.

Автор – Атанас Русев. Написано на 01.08.2012, плажа Корал. Текстът и снимките са притежание на автора им и разбира се може да се ползват, с неговото разрешение.

Статията е взета от – clubextreme.org

p.s. – един клип Discovery за делфините

 
Pin It Добави в Svejo

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Публикувано в гледане, мислене с етикети , , , , . Постоянна връзка.