Ресторант „Псувнята“ – Cencio „La Parolaccia“, Roma 0

Представете си, че сте с момиче, искате да похапнете пица или паста с чаша вино и влизате в заведение, където от вратата ви посреща мъж с микрофон, който на всеослушание започва да обсъжда размерите на задните части на дамата, вашата оплешивяваща глава, шегува се с облеклото ви и др. подобни издевателства. Всички клиенти ви се смеят, а след малко водещият започва да пее песен изпълнена с цинизми, на която похапващите припяват с пълна уста, каченият на стол певец ви приканва да се включите в песента като си сваля микрофона на нивото на чатала и ви го доближава до устата, за да попеете и вие.
Давате бакшиш на сервитьора, за да напсува посетител от съседната маса или пък звъните на приятел, когото всички клиенти в хор поздравяват с италианската класика „vaffanculo“…

Има такова място.

Намира се в Рим и се казва „La Parolaccia“ (Ла Паролачча)

Основан още през 1941 г. от Винченцо по прякор Ченчио и съпругата му  Рената Де Сантис, които решили да съчетаят класически ресторант с шеги и песни от местния римски фолклор, ресторантът функционира и до днес, като вече се менажира от наследниците на Ченчио и Рената. И до днес те продължават да разказват мръсни вицове и да си псуват клиентите до девето коляно, на което последните не възразяват ни най-малко.

roma

Ресторантът е сцена на не един и два италиански филма, като например в комедията от 98-ма „Simpatici & antipatici“. Ето въпросната сцена:

А ето и видео заснето от случаен посетител:

Уеб сайт: www.cenciolaparolaccia.it

P.S. Според мен има ниша за такова заведение в България и бих се радвал, ако някой от прочелите статията се вдъхнови и ме покани на откриването.

posted on: 29.07.2015 в 15:38

 
Pin It Добави в Svejo

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Публикувано в гледане с етикети , , . Постоянна връзка.