Марко Косев – българинът, който може да задмине Емеляненко 0

До Министерство на спорта на Република България, до новия министър на спорта – Красен Кралев, до всички българи:

Тия дни се изписа доста за загубата на Кобрата от Кличко. Смело можем да кажем, че за втори път в българската история човек с името Кубрат обедини нацията. Обединението беше по-видимо преди мача, но след него настъпи разединение. Няма да коментирам защо, как и колко, защото очевидно България е разделена на два лагера след загубата – един против и един ЗА Кубрат.

Общото в двата лагера е накърнената национална гордост, болката от загубата и с този пост искам да дам на всички по-силен повод за такава. Имаме друг българин, който е на път да влезе в историята. Той пак е спортист, пак в индивидуален спорт и пак боен, но малцина са чували за него.

Казва се Марко Косев.

И ако след мача на Пулев, в който той не успя да стане световен шампион, по сметката му ще постъпят  1,5  млн. долара, Марко Косев вече е четирикратен световен шампион и няма финансовата възможност да се готви за петата си титла. А пета световна титла ще го направи единственият в света, който е ставал световен шампион 5 поредни (почти) пъти. До момента само Фьодор Емеляненко и Марко Косев могат да се похвалят с такова постижение, но след този уикенд можем да имаме прецедент в бойните спортове – единствен петкратен световен шампион по бойно самбо – българин.

В сайта mma.bg подробно са описали кой е Марко Косев и от какво се нуждае, но съдейки по броя на ФБ лайковете на публикацията – нула (вече 1 от мен), явно всички са твърде ангажирани да анализират загубата от Пулев, вместо да се опитат да помогнат. По-лошо – по обявената сметка не е постъпил нито един лев, а продажбите на тениски са срамно малко.

Да помогнем на Марко Косев (световен шампион по бойно самбо от 2009 – Гърция, 2010 – Узбекистан, 2011 – Литва, 2013 – Русия) по пътя му за петата титла на Световното в Япония от 20 до 24 ноември 2014. Постъпленията ще покажат колко наистина ни пука за българския спорт.

 
Pin It Добави в Svejo

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Публикувано в гледане с етикети , , . Постоянна връзка.