Фестивалът Уудсток – тотална лудница и пълна хипария (72 снимки) 0

През 1969 в град Бетъл, щата Ню Йорк, се събрали повече от половин милион души. Причината била един от най-знаменитите рок фестивали в ерата на тоталната хипария, паметно белязал нейния край и поставил  началото на сексуалната революция. Фестивалът „Woodstock Music & Art Fair“ се състоял от 15 до 18 август ’69. Нарекли го Уудсток, защото първоначално бил за плануван да се проведе в едноименния град, но не би. Един фермер на име Макс Ясгур решил да даде на младите част от своята земя, за да се забвляват на нея.

Очаквали 200 хил. души, но дошли 500 хиляди, като поне половината нямали билети. За да стигнат до мястото на събитието се наложило да оставят колите и си и да вървят пеша с мили. Без компютри, смартфони, без социални мрежи, без хейт и отчуждаване, снимките по-долу показват една друга страна на нас-човечеството, която все повече ще изглежда като древногръцки мит. Три дни любов, секс, алкохол и наркотици и 3-ма мъртви. Един от свръх доза, един от апендицит и един прегазен от трактор. В замяна на трите отнети живота обаче, през май 1970, сигурно са се родили с около 100 хил. бебета повече от обичайното 🙂

На фестивала са свирили музиканти като: The Who, Jefferson Airplane, Дженис Джоплин, Creedence Clearwater Revival, Джими Хендрикс, Grateful Dead, Рави Шанкар, Карлос Сантана и много други. Имало имало и над 1500 журналисти, от които двама фотографи на списанието LIFE благодарение, на които виждате кадрите в този пост Имената им са John Dominis и Bill Eppridge:

P.S. Любов, любов, ама не видях нито една тоалетна.

 
Pin It Добави в Svejo

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Публикувано в гледане с етикети , , , , , , , . Постоянна връзка.