Най-скъпите джаджи в света (11 снимки) 1

Калъф за ноутбук – $11 млн
Най-скъпият в света калъф за ноутбук е Diamond Laptop Sleeve на холандската компания CoverBee. Направен е от пух на някакво животно, което живее в Сибир, а дизайнерите уверяват, че е е умряло от естествена смърт. Пухът служи да сгрява машината в минусови температури, което говори, че е предназначен за руски пазари. После му добавили 8800  редки брилянта, а всичко им отнело 2 години.

2. iPad 2 с кост от Тиранозавър, злато и брилянти – $8,1 млн
Дизайнът на най-скъпият в света iPad 2 със златен корпус  бил разработен от британския ювелир Стюарт Хюз, който се специализирал в изработката на скъпи джаджи. За декорацията на панела са били използвани  2 кг. злато (24 карата) и 750 грама Амолит – супер скъп камък с органичен произход, формирал се милиони години. В оформлението на този  iPad 2 са използвани фрагменти от кости на тиранозавър с общо тегло 57 грама. Логото Apple се състои от 53 бриллианта. В центъра на бутона  home е инкрустиран масивен брилянт с тегло 8,5 карата. Направени са само два екземпляра.

3. Брилянтен iPhone 4 – $8 млн
Най скъпият телефон в света е  iPhone 4 с памет 32 GB и отново е на ефето Стюарт Хюз. В корпуса му са инкрустирани 500 брилянта с общо тегло 100 карата. Навигацията на телефона е направена от платина а централния бутон представлява цял розов брилянт – 7,4 карата. Задната част на панела е направена от розово злато, а логото е украсено от 53 брилянта. За смартфона е направена специална кутийка от гранит. Отново два екземпляра, направени по поръчка на неизвестен австралийски богаташ.

4. Акустична система Organic Harmony – $6,95 млн
Най-скъпата в света акустична система е Organic Harmony клас Hi-End, направена от компанията Shape Audio в лимитирана серия. За изработката му са използвани благородни метали, благодарение, на които са постигнати високи качества на звука и перфектен външен вид. Organic Harmony се предлага в три варианта – с покритие на  корпуса от: злато 18 карата (с цена $6,95 млн), сребро проба 925 ($416 000) и бронз ($87 400). В комплект системата се предлага с усилвател  клас D с изходна мощност 1000 вата и всички възможни входове.

5. Телевизорът Supreme Rose – $2,3 млн.
Най-скъпият телевизор в света PrestigeHD Supreme Rose Edition отново е проектиран от Стюарт Хюз с поддръжкатна на компаниите Metz и PrestigeHD. Моделът е произведен в три екземпляра, макар, че това е последното, което ме интересува.  Рамката му е направена от 28 кг. розово злато и отново баналните брилянти, този път 72 на брой. Тук Хюз е проявил малко „криейтиев“ и добавил камъни Янтар и Аметист. За да е пълна циганията, облекли задната страна на телевизора в крокодилска кожа.

6. Слушалки Beats by Dre – $1 млн
Най-скъпите слушалки в света са изработени от компанията Beats By Dre, съвместно  с ювелирната компания Graff Diamonds – едни от най-известните търговци на скъпоценни камъни в света. Украсени са с брилянти 114 карата (тия са набарали  находище и си траят), слушалките са създадени специално за финала на Super Bowl. Наушниците са покрити с някакви супер, дупер, свръх, мега специални дишащи материи, които не позволяват на ушите да се потят.

 7. Конзола за игри Nintendo Wii Supreme – $481 250
Британци създали най-скъпата игрова конзола в света, като взели едно конвенционално Nintendo Wii и го покрили с 2,5 кг. 22 каратово злато. Естествено, за да не останат по назад и те си взели две-три шепи брилянти от тайното находище и декорирали конзолата със 78 от тях. Остатналите 16, дадоха на мен, за да ги вмъкна в блога си, а аз разбира се ги дарих на една фондация.

8. Златно универсално дистанционно Gold RC1 – $55 000
Това може би е единственото нещо, което си струва парите. Създадено от датският производител Lantic Systems, това е универсално дистанционно управление, което командва цялата електроника в къщата: телевизори, компютри, озвучаване, осветление, гаражни врати, климатици и пр. Изработено е от чисто злато и е било представено през 2007г. на изложението METS в Амстердам. От тогава досега цената му се е удвоила.

9. Флашка Magic Mushrooms – от $16 500 до $36 900
Швейцарската ювелирна компания La Maison Shawish пъ решила да стане лидер в производството на най-скъпите флаш памет устройства в света. Magic Mushrooms, приличат на халюциногенни гъби инкрустирани с? Брилянти, отново разбира се, като цената им варира според броят им и е между  $16 500 и $36 900.
Замисълът на дизайнерите е това устройство да ни връща в детството и да напомня за приказката „Алиса в страната на чудесата“. Видяхте ли, че са халюциногенни. Цялата тая работа за 32 GB данни. Пфф!

10. Най-скъпият в света хард диск
Най-скъпият в света хард диск е произведен от френската компания, занимаваща се с радиоактивни отпадъци ANDRA по поръчка на правителството. Направен е от сапфири и платина, като се предполага, че сапфиреният хард диск може да просъществува един милион години. Дискът е способен да съхрани до 100 хиляди миниатюрни страници , които могат да бъдат прочетени само с помощта на микроскоп. Тук няма данни за цена, защото са намесени политици и народни пари. И да има, няма да е истина.

11. Брилянта компютърна мишка – $25 700
Тази мишка се води за най-скъпата компютърна мишка в света. Разработена е от компанията Pat Says Now, това е стандартна оптична USB мишка със сензор до 300 dpi. Направена от 18 каратово злато, а брилянтите по нея са 59. Освен това може да бъде персонализирана, като се изпише името ви от брилянти. Не думай? Вариантите са два: Diamond Flower и Scattered Diamond и може да се избира между жълто и бяло злато. Бялото злато се получава, когато златото се смеси с паладий – благороден метал, близък до платината. количеството паладий е 13 %.

P.S. И тъй, aко искате да си купите всичко, по-горе изброено, ви трябват към 40 милиона долара без шипинга и застраховките.

 източник: bigpicture.ru

 
Pin It Добави в Svejo

Един коментар по Най-скъпите джаджи в света (11 снимки)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Публикувано в гледане с етикети , , , , , , , , , , . Постоянна връзка.