Пак за бул. „Осми Приморски полк“, район „Младост“ и затлачените ремонти във Варна 0

88

Снимка от последното затваряне на булеварда

Любимият ми булевард „Осми Приморски полк“ с поредна изненада за варненци.
Отдавна следя темата и тъкмо си бях помислил, че сагата е на път да приключи и ще се концентрирам над проблемите в „Младост“, днес пак ме принудиха да седна да пиша.

(вече един месец следя ремонта на булеварда и съм писал тук:
1. „За ремонта на бул „Осми Приморски полк“ и отношението на Община Варна“)
2. След медиен натиск Община Варна започна работа (снимки)

След като вече два месеца тази централна пътна артерия е сведена до тясна двупосочна улица, варненските управници продължават гаврата. Защо ли? Защото след приключване на преасфалтирането на второто платно, отново затвориха онова, което беше ремонтирано преди месец!

Отново без никакво предупреждение, отново без никакви информационни табели и всичко това причини поредните тежки задръствания в сърцето на града.
Кметът и хората му толкова ли не могат да разберат, че всяко едно такова ненадейно затваряне на едно платно и отваряне на друго е предпоставка за образуване на тапи, катастрофи и на хиляди объркани шофьори, които са се престроили според състоянието на булеварда, който последно са запомнили?

И не а само тези въпроси, на които липсва отговор. Има и още:

Кое наложи повторното затваряне на ремонтираното вече платно?
Защо отново без никакво предупреждение?
Защо няма предварително указващи знаци, че предстои навлизане в кръстовище, от което няма илзиане по 15-20 минути?
Кога булевардът ще бъде изцяло отворен?
Защо и двете платна стояха по 20 дни затворени след като всички видяхме, че при правилна организация подготовката и цялостното преасфалтиране на едно платно отнема 4-5 дни?

Някои от въпросите ги задавам сигурно за десети път, всички варненски медии писаха по темата, но от Високата сграда с грамадата отпред се стеле само тишина.
Скоро написах, че комуникацията между местната власт и гражданите е трайно прекъсната. Ремонтът на този булевард е живото доказателство. Едно от доказателствата, иначе имам и други въпроси.

Какво се случва с ремонтът на бул. „Трети март“? Всеки ден минавам от там и не виждам да се работи. Някой от управниците дава ли си сметка, че на този булевард се намира важна административна сграда, която ежедневно се посещава от хиляди варненци? Това е сградата на КАТ-Варна и достъпът до нея е ограничен от месец и повече.

Детските площадки!

Защо в сайта на Община Варна липсва информация, че за ремонта на 230 площадки е изтеглен заем от 15 млн. лева и не е пусната обществена поръчка?
Кога ще са готови?
Кой ги ремонтира?
Отново няма табели, срокове и фирми изпълнители.
Защо децата в „Младост“ бяха оставени цяло лято без място за игра и майките без място за разходки?
Защо след два месеца са завършени едва 30 % от площадките?

Въпроси, въпроси и никакви отговори.

Ето това искам най-много да се промени в тоя град. Районните кметове да си станат от столовете в кабинетите и да отидат при кмета на Общината, а той като е затлачил половината град заради слабата си организация, да вземе поне едно „Извинете за неудобството“ да каже. Да отиде в тия квартали, където улиците от години не са пипани и да обясни на хората вместо да плаща за Фейсбук лайкове на профила си.

Иване, ела в „Младост“ да си потрошиш и ти малко колата, че ми омръзна да сменям карета и носачи, докато обикалям. Иди в местност Планова (ако знаеш къде е) да видиш как линейките не могат да стигнат до хората, защото няма пътища или се опитай да паркираш на паркинга на базар „Трошево“ без офроуд джип.

И не се възгордявай от малкото свършено, защото през мандата ти са асфалтирани по- малко от 2 % от пътищата на Варна.

И не можеш да третираш хората така! Така беше през деветдесетте и по времето на Кирил Йорданов – пълен мрак! Вече сме 2015-та, гледаме Бургас, гледаме Пловдив и искаме да видим ясно поставени задачи, срокове и адекватно поведение от онези, за които сме гласували, а не хаотични PR акции с осигурени предизборни заеми, които водят до буксуващи ремонти и много нерви и в двете страни.

Много, много се надявам това да е последната ми публикация за „Осми Приморски полк“. Но определено няма да е последната за „Младост“.

Boyan GeorgievБоян Георгиев – Кандидат за кмет на район „Младост“ от МК „Реформатори и патриоти – Решението за Варна“
25.09.2015

 
Pin It Добави в Svejo

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Публикувано в за варна. Постоянна връзка.