Оптиката на Мтел във Варна и последствията (снимки) 7

Предистория:
На 02.04.2015, ул. „Македония“ във Варна осъмна оградена с жълта лента, която на места преминаваше върху покривите на паркираните автомобили, а зад жълтата лента, група от 15-20 работници с кирки и лопати яростно къртеше тротоарите. Тогава помислих, че ремонтът е част от големите ремонтни дейности в града.

На другия ден – петък, 3-ти април, гледката  по цялата улица вече беше придобила отчайващ вид. Групата работници беше оформила сериозен изкоп пред входната врата на офиса и пред всички останали търговски обекти по-надолу. Бях подразнен не за друго, а ми предстояха срещи с клиенти, които не само нямаше къде да паркират, а и трябваше да прескачат кални изкопи, за да влязат в офиса. Освен, че цял ден се редувахме да чистим кални стъпки около бюрата, ме беше яд за извадените плочки пред входната врата, които не са поставяни от Община Варна, а са поръчани и платени от нашата фирма преди 8 г. (ако плочките бяха слагани с общински пари, нямаше да ги има само пред нашия офис, а щяха да бъдат по пешеходната зона на цялата улица).
remont varnasummer remont 2 varnasummer
Поисках обяснение от единия от работниците за какво копаят и кога смятат да приключат. Беше ми обяснено, че се полага оптичен кабел на Мтел и до края на деня всичко трябва да е завършено. Предупредих да внимават с връщането на плочките, защото са плащани лично от нас и ги искам в същия вид, в който са били преди ремонта. И тъй, след като изтърпяхме шума и праха през целия ден, към 15:00 следобед кабелът беше положен. Нахвърлиха изровената отпреди почва отгоре му и започнаха да трамбоват. Към 16:30 наредиха малко плочки отпред (без да ги фугират) и точно, когато всички очаквахме края на малката сага стана 17 ч. и всички човеци със зелени елеци изчезнаха… Ни-кой!

Уикендът си мина (беше слънчево), дойде понеделник, но изкопите си стояха. Тротоарно покритие имаше само пред офисите и магазините на ония, които бяхме се осмелили да го поискаме, но в по-голямата част на улицата се търкаляха празни торби от цимент, а пешеходците прескачаха насипи с пръст и ходеха като пингвини, за да не се хлъзнат в дебелия слой кал, понеже валеше дъжд. Във вторник дъжд почти не валя и ако слънцето ту се показваше, ту се скриваше, работниците не се показаха изобщо.

Днес е сряда – 8-ми април, 2015 година. Времето е тихо, пече слънце, не вали, а утре е последният работен ден преди великденските празници. Улица „Македония“ в идеалния център на Морската столица и точно зад сградата на Общината си е все така разкопана, насипите с пръст си стоят, а пред цяла една жилищна кооперация с гаражен подход зее 50 сантиметров ров. Майки с колички криволичат около разкалените насипи със земна маса и молят случайни минувачи да им помагат при прескачането на препятствията, а по-смелите бутат по улицата и се изчакват с преминаващите автомобили и другите пешеходци.

Е, писна ми! Купих един вестник, за да докажа, че снимките са от днес, хванах апарата и снимах. Единственото, което искам да знам е: КОЙ Е ОТГОВОРЕН ЗА ЗЛЕ СВЪРШЕНАТА РАБОТА И СЪСТОЯНИЕТО НА УЛИЦАТА В МОМЕНТА?

Вариантите са три:

1. Общинска администрация, която трябва да оказва контрол за всичко произтичащо на  територията на Община Варна;
2. „Communication Solutions“ (поне така пишеше на елеците) – фирмата, която е наета да положи оптичния кабел;
3. Фирмата възложител на поръчката – в случая Мтел

Оставям на вас да прецените, а ние – варненците от улица „Македония“, ще чакаме със стиснати зъби развръзката.

P.S. Видях, че слоганът на Мтел е „Безкрайните възможности започват със „Здравей!“ и искам да им кажа: Здравейте, чакаме ви да си оправите онова, което разрушихте, защото възможностите може и да са безкрайни, но търпението ни не е.

Описание на случая + линк към статията е изпратен и до Община Варна

 
Pin It Добави в Svejo

7 коментара по Оптиката на Мтел във Варна и последствията (снимки)

  1. Pingback: Боян Георгиев – кандидат за кмет на район „Младост“, Варна / varnasummer

  2. Pingback: За Мтел. Похвално! (снимки) / varnasummer

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Публикувано в за варна с етикети , , , , , , , , , , , , . Постоянна връзка.