Провокация с деца и отново журналистически награди 2

23 годишният израелски фото журналист – Иля Ефимович, става победител в престижния фото конкурс „Pictures of the Year International“ (POYI). Снимката, с която печели конкурсът, е направена на 8.10.2010 в йерусалимския квартал Силуан.

В този ден в Силуан било неспокойно. Арабски деца хвърляли камъни по минаващи автомобили с израелски номера. Под каменната атака попада и директорът на израелската компания “Елад” – Давид Бери. В неговата кола на предната седалка се возел непълнолетният му син и докато бащата се опитвал да избегне атаката, блъска две, отказващи да се отместят от пътя на колата деца, с камъни в ръцете

Моля да забележите, че освен фотографа, който е спечелил наградата, има и други 7 фотографа, дебнещи да уловят кадъра чудо. Дали за награда, дали за да отразят събитието,  за мен цялата тази операция е експлоатиране на деца,  зад чиито лица стоят възрастни.

Тук  няма никакво значение коя от двете страни е права: палестинци или евреи. Убеден съм, че в случая виновни са възрастните. В крайна сметка, планираната провокация успява да постигне своята цел. Целият свят вижда как “кръвожаден евреин” трепе деца, а един от 7-те фотографа дори печели  награда.

p.s. С този пост, аз продължавам да поддържам и аргументирам тезата си от епилога на публикацията за наградите Пулицър – където с Ангел Чернев и Грандоман, заехме противоположни позиции.

 
Pin It Добави в Svejo

2 коментара по Провокация с деца и отново журналистически награди

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Публикувано в гледане, мислене. Постоянна връзка.