Изкуство на боклука (3 снимки) 0

Преди много години напуснах Италия и неведнъж съм виждал бяла техника в перфектно състояние – хвърлена на боклука, но потъването на консуматорското човечеството в тези географски ширини е продължило и без мен.

Мой приятел, който живее там от 15 години намерил тези картини изхвърлени на боклука. Самият той има  хоби да рисува и да прави разни скулптори, а също е и много добър каменоделец. Та същия той видял картините и с цената на много срам ги взел. Взел ги и когато ги видял на светло в тях ахнал.

На другия ден решил да провери и поразпита тук-там и се оказало, че се касае за творби на трима различни художници, като единият е известен италиански художник от началото на XIX в., вторият – тайландски художник, а третият – неизвестен засега. Представям снимки на картините. За мен е непонятно как може да запазиш китайска кафеварка за 5 евро, защото е нова и в същото време да изхвърлиш това:

P.S. Не случайно циганските кланове от Румъния, Унгария и Полша са си районирали кварталите в Милано и Рим и обикалят на въоръжени глутници и с бусове Мерцедес „Вито“, за да събират изхвърлената техника, която после се рециклира и се продава на твърде добри цени в страни като нашата.

 
Pin It Добави в Svejo

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Публикувано в гледане, мислене. Постоянна връзка.