Мейхана – freestyle battle по азербайджански 2

Лафът или както вече е модерно – мемето „Давай до свидания“ е най-новият мощен вайръл в Русия, а след тази публикация вече е и в България. Всичко тръгва от един азербайнджански обичай. По разни сватби и събития се канят  фрийстайлъри, които според обстановката и хората започват да пеят, нареждайки импровизирани рими на фона на типични ритми. Или както казват двамата братя, от които тръгва всичко, това са рими, които идват от душата. Обичаят се нарича „мейхана“.

И така ето събитието, от което се ражда вайръла. Представям ви братята от Баку / Азербайджан Интигам и Этирам Рустамовы:

После идва изпълнението на група рапъри: Тимати, L’One, ST, Nel Marselle, Jenee, 5 Плюх и Миша Крупин. Първият пее за „болгарский перец“ – първите му думи. Пак сме замесени 😉

После пък идва предизвикателството на Филип Киркоров, а аз три пъти гледах клипа, за да се убедя, че това наистина е той, щото в текста пее как Алла Пугачова му давала в а*нала (Боже прости ми/му),  но в крайна сметка надделя, че не е той. Че и туитър хаштаг са сложили #давайдосвидания .

p. s. Давай до свидания 🙂

 
Pin It Добави в Svejo

2 коментара по Мейхана – freestyle battle по азербайджански

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Публикувано в гледане, мислене с етикети , , , , , , , , , , . Постоянна връзка.