Bulgarian Bag – българското фитнес изобретение 0

Bulgarian Bag или Българската торба е нововъведение сред фитнес уредите, използвани от фитнес любителите и атлетите в различните спортове – борба, ММА, кросфит и спокойно може да се каже, че вече е завладяла света.

Тя е създадена през 2005 г. от Иван Иванов (на първото видео по-долу) – бивш наш състезател и настоящ треньор по борба в Мичиган, САЩ.

Вдъхновен от силата на едновремешните български овчари, на които често се е налагало да обикалят стадото с агне на гърба, той решава да създаде подобен уред за своите трениращи, с който да им помогне да станат не само по-експлозивни, но и да подобрят своите динамични качества (бързина, ловкост, координация), необходими им в борбата при движения като бутане, дърпане, въртене, приклякане, хвърляне и пр.

Изобретателят й Иван Иванов създава федерацията IBBC (International Bulgarian Bag Confederation), която пропагандира и провежда курсове за тренировки с българската торба в различни точки на планетата.

В основата на курсовете влизат над 50 упражнения с българска торба, като техният брой постепенно нараства благодарение на трениращите с този фитнес уред.

Bulgarian Bag се предлага в няколко стандартни размера, различаващи се според теглото си и обозначени с различен цвят на каишките, но при избор на Bulgarian Bag за тренировки използвайте просто правило – тя да тежи около 20% от теглото ви.

Официален сайт – suples.com

P. S. Нали постоянно се говори, че ние българите обичаме да побългаряваме всичко, което не е по джоба ни, но не сме само ние. Ето как един американец е „побългарил“ патентованото изобретение в домашни условия. Нелоша идея, която дава възможност да се пробва ефекта от тренировките с Bulgariqn Bag, преди да се похарчат едни 180 лв. >> homemadegymequipment.com
И още един вариант тук >> wagtailfitness.com.au

 
Pin It Добави в Svejo

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Публикувано в гледане с етикети , , , , , , , , , . Постоянна връзка.