Изкуството на еспресото и машината La Pavoni Stradivari 1

Маниак съм на тема кафе. Малко са нещата в тоя живот, които са по-хубави от силно, късо, ароматно и горещо, класическо италианско еспресо. Не са много заведенията в България, които могат да се похвалят, че спазват всички правила за постигане на перфектното еспресо, като се мине през съхранение, мелене, пресоване, машина и бариста, който да е педантичен в приготовлението му. И ако не намерите такова заведение, а много ви се иска да изпиете перфектното еспресо, ето това е машината, която можете да си купите за има-няма $900 – La Pavoni Stradivari Espresso Machine, а във видеото можете да видите екстрактът, който се постига с нея:

P.S. Най-доброто еспресо, което някога съм пил във Варна, можете да опитате при Вальо в кафе Дорадо (марката е „MOAK“ – Южна Италия, Неапол), както и да си говорите с него на тема кафе, до безобразие. Признавам го за абсолютен професионалист и благодаря на grandoman.com, че ме отвори за него!

 
Pin It Добави в Svejo

Един коментар по Изкуството на еспресото и машината La Pavoni Stradivari

  1. CodCaffee каза:

    Италианското кафе е кафе, което притежава изключителни вкусови качества – богат аромат, плътен вкус и пухкав кремообразен каймак. Oтскоро на пазара навлезе и италианската марка Caffe Gioia – автентично италианско еспресо, което вече се предлага на българския пазар. Марката е световноизвестна и предлага на любителите на кафето богат асортимент от разнообразни видове кафе и кафе аксесоари. Независимо дали ще изберете кафе капсули, кафе на монодози, мляно кафе или кафе на зърна, ще се насладите на оригиналния вкус и плътен аромат на прясно смляно кафе. Опитайте най-доброто италианско еспресо на най-добра цена в http://www.CodCaffee.com – онлайн магазинът за кафе и чай, в който ще можете да направите своята бърза поръчка лесно и удобно!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Публикувано в гледане с етикети , , , , , , , , , , . Постоянна връзка.