Флашмоб против вредните храни 0

Наредбата за специфични изисквания в производството на млечни продукти на Земеделското министерство с министър  Мирослав Найденов бе предложена през миналата пролет и беше опит за регламентиране на пазара, за да се избегнат злоупотребите при производство на сирена, кашкавали и пр.

Наредбата задължаваше  мандрите да имат право да произвеждат продукти със заместители (палмово масло вместо истинско мляко например) максимум два пъти годишно. Да, обаче според решение на съда не е спазена  процедурата по съгласуване с ЕК, заради което и самата наредба  се оказва незаконосъобразна. И ако  решението на съда не бъде обжалвано или ако и пет членен състав го отмени, наредба просто няма да има.

Тогава на бялата буца, в която няма грам мляко, отново ще пише „краве сирене“ и пазаруването в магазина пак ще е лотария. Но аз, както и вие, сме едни обикновени потребители и можем само да цъкаме с език. И докато цъкаме с език в един от централните супермаркети на Москва спретнали необичаен флашмоб. Активисти от организацията „Истината за храната“ («Правды о еде») влезли в магазина и в един определен момент „умрели“ вкупом. По този начин младите хора се опитали да привлекат вниманието на обществеността към използването на вредни хранителни добавки в производството на хранителни продукти. Е, успели са.

fleshmob-1 fleshmob-2 fleshmob-3

 
Pin It Добави в Svejo

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Публикувано в гледане. Постоянна връзка.