Заловени талибански боеприпаси. Конспирация? (29 снимки) 0

Това са иззети от коалиционните войски талибански боеприпаси. След разкритията в wikileaks.org се оказва, че талибаните използват сложни ракети с инфрачервено насочване, а не просто остаряла военна техника от 80-те, която САЩ са им давали като помощ във войната със СССР.

Американците не бяха споменавали публично за този факт, но след разкритията на Уикилийкс, става известно, че през 2007 г. талибаните успели да свалят транспортен вертолет CH-47 с помощта на ракети, а не на обикновени оръжия. В този инцидент загиват 7 души – 5 американеца, един британец и един канадец.

След случая, предстаавителят на НАТО не зачел показанията на очевидците, че вертолетът е свален с ракета, а решил, че е използвана активна-реактивна граната. Снимките разпространени от американските власти по-долу показват една доста примитивна военна техника, именно от 80-те, но не показват реалната ситуация в Афганистан. И възниква въпросът: Кога коалиционните войски ще започнат да залавят оръжието, с което реално разполагат талибаните?

ludovikxiv.livejournal.com

 
Pin It Добави в Svejo

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Публикувано в гледане с етикети , , , , , , . Постоянна връзка.