МЕНИДЖЪР ОТ БМВ ИЗБРА ВАРНА ДА ИНВЕСТИРА В БИЗНЕС СЪС СПА УСЛУГИ 0

YP3C6611Егберт Басан е роден в Бавария, Германия през 1955 г. Още през 1985 започва работа за автомобилния концерн BMW, където посвещава 30 г. от живота си в комуникация с взискателни клиенти – почитатели на марката. Голяма част от времето си е прекарал във филиалите на БМВ в САЩ и Китай, а през 2015 избира да инвестира в България и се спира на Варна.
Твърдо убеден в максимата, че клиентът преди всичко и винаги е прав.
Отскоро живее във Варна и е собственик на Musitta Beauty and Spa в центъра на града.

Интервю на Боян Георгиев:

Б. Георгиев: Г-н Басан, защо избрахте да развивате бизнес в България?

Егберт Басан: Аз съм непоколебим европеец, а България винаги е била и ще бъде част от Европейската цивилизация. Това е една много красива страна. Обикалял съм по целия свят, но природните дадености на вашата страна ме накараха да се влюбя в нея.
В икономически аспект намирам България за страна със стабилна политическа среда и идеални фискални условия, което е много важно за всеки инвеститор. Освен това мисля, че хората тук обичат работата, особено ако някой цени техните усилия. Българите са образован народ. Наблюденията ми показват, че почти няма човек, който да не говори поне още един език – английски, немски или руски, а в доста случаи и трите. Това е много важно за комуникацията и не се среща навсякъде.

Защо Варна?

Преди всичко заради морето и туристите. Харесва ми как през лятото Варна се превръща в мултикултурен център, пълен с гости от Германия, Англия, Русия, Турция и Румъния. Друго, което ми допада е, че в града има ясно обособена немска общност.
При първите си посещения във Варна, останах силно впечатлен от древната история на града. Още от времената на римската империя, Варна е бил град с развити балнео услуги.
В моята дългогодишна работа в Китай, създадох добри контакти и една от близките ми цели е да се опитам да привлека и китайски туристи тук.

А защо избрахте бизнес със СПА, а не нещо свързано с автомобилите?

Стига толкова (смее се). След 30 години работа сред двигатели и високи скорости е време да забавя малко оборотите. Исках да правя нещо коренно различно, макар все още да имам ангажименти с БМВ, искам постепенно да се отдам изцяло на СПА бизнеса. Дори вече съм си купил апартамент във Варна, където смятам да живея със съпругата си и трите си деца.
Сега сериозно: Направи ми впечатление, че в курортите „Златни пясъци“ и „Св. Св. Константин и Елена“ почти няма хотел, който да не разполага със собствен СПА център, но не така стоят нещата в самия град. Тук има много заведения за хранене и различни забавления, но не са много местата, където хората могат да избягат от стреса и да се погрижат за здравето си. Всички ние, мъже и жени, остаряваме еднакво и посвещаваме по-голямата част от живота си в печелене на пари, но кой не иска да изглежда добре и да забави стареенето? Именно затова създадох Musitta Beauty & Spa – за да има още едно място, където хората да се отпуснат, да намерят релакс, щастие и бягство от стреса.

Благодаря Ви за това интервю! Желая Ви успех в начинанието!

И аз Ви благодаря! Бих желал да информирам читателите на Вашата медия, че от 29 април до 02 май, по случай Великден, имаме дни на отворените врати в Мусита и сме приготвили безплатен тонизиращ коктейл от Алое вера за всеки един посетител.
Заповядайте на ул. „Цар Асен“ 20 да се запознаем!

 
Pin It Добави в Svejo

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Публикувано в за варна. Постоянна връзка.